Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


older | 1 | .... | 13 | 14 | (Page 15) | 16 | 17 | newer

  0 0

  Västtrafik har beslutat att utöka tågtrafiken mellan Herrljunga med ytterligare en tågavgång. Tåget kommer att avgå klockan 16.23 från Herrljunga från och med den 9 januari 2012. Vardagar mellan den 11 december 2011 och 8 januari 2012 kommer sträckan Vara-Vänersborg att trafikeras med buss.


  0 0

  Västtrafik kommer i början av 2012 att börja berätta på hemsidan när och var kontrollerna görs. Samtidigt testas nya regler som gör det möjligt för kunder med registrerade periodkort att få reducerad tilläggsavgift om man glömmer sitt kort hemma.


  0 0

  Om precis ett år, i december 2012, invigs den nya pendeltågslinjen mellan Ale och Göteborg. Västtrafik har nu beslutat att det blir kvartstrafik redan från trafikstart. Beslut har också tagits om fortsatt planering för ett nytt express- och stombussnät i Göteborgsområdet.


  0 0

  I veckan har vi släppt en uppdatering till vår mobila hemsida.
  Den stora nyheten är att du nu kan se alla priser och biljetter som är giltiga för den resa du sökt fram. Dessutom hittar du rätt sms-kod för att enkelt kunna köpa en sms-biljett.


  0 0

  Det kommande jullovet innebär ett första test av Västtrafiks satsning på anropsstyrd trafik i mindre tätorter och på landsbygden. I ett pilotprojekt blir skolbussarnas turer tillgängliga även på loven genom att kunden ringer och beställer sin resa. Syftet är att ge boende på landet mer och pålitligare kollektivtrafik året runt.


  0 0

  Nu kan du som normalt reser med en skolbuss resa med oss även under jullovet. Många turer som tidigare enbart gått på skoldagar går nu även på lovdagar.

  Turerna är anropsstyrda, vilket betyder att du måste ringa och beställa din resa i förväg. Fler resmöjligheter alltså, framför allt för dig som arbetspendlar.


  0 0

  Under jul-, nyårs- och trettonhelgen går vår trafik lite annorlunda än vanligt.

  I reseplaneraren här till höger kan du söka fram din resa.


  0 0

  Blåst kan skapa trafikproblem under torsdag morgon

  SMHI har gått ut med en klass 2-varning för Bohuslän under torsdag morgon och förmiddag. För resten av vårt område gäller en klass 1-varning.

  Man varnar för hårda, eller mycket hårda, västliga vindar, vilket kan leda till trafikproblem på grund av till exempel högt vattenstånd eller nedfallna träd.

  För aktuellt trafikläge se våra trafikförändringar. Trafikinformation för tågen kan du även hitta här.


  0 0

  Västtrafik höjer biljettpriserna med i genomsnitt 5,5 procent den 8 januari.

  Detta beror främst på en allmänt stigande prisnivå och den stora resandeökningen i regionen som ställer fortsatt höga krav på trafiksatsningar.


  0 0
 • 01/09/12--06:08: Åk fyra betala för en
 • Från 8 januari utvidgar vi vårt medföljandeerbjudande till våra trogna kunder som reser med periodkort. Ett mervärde för dig som reser ofta med oss. Nu får du som fyllt 20 år och reser med något av våra periodkort ta med tre personer under 20 år utan extra kostnad när du reser på Västtrafiks fordon inom vårt trafikeringsområde. Precis som tidigare kan du som reser med någon av våra en- eller tredygnsbiljetter ta del av samma medföljandeerbjudande.


  0 0

  Har du sett vår nya smarta funktion i reseplaneraren? Bevaka resa.

  När du hittat den resa du vill göra så kan du trycka på knappen "Bevaka resa", som du hittar till höger nedanför resvägsförslaget, fylla i sms eller e-post och spara. Om ett problem uppstår som gör att din resa inte kan genomföras, eller du blir försenad, så får du ett meddelande om detta.

  Tjänsten är gratis. Du kan inte bevaka alla resor ännu utan endast de där vi har så kallad realtidsinformation. Om knappen inte går att trycka på så kan inte just din resa bevakas.


  0 0

  Nu finns nya busskörfält, pendelparkeringar och det är lättare att planera ditt resande med kollektivtrafiken. Dessutom åker du gratis med kollektivtrafiken de första 14 dagarna. Till din hjälp får du en smart informationstavla och tillgång till gratis p-plats på pendelparkeringen vid Torslandakrysset.


  0 0

  Fredagen den 20 januari inviger vi Landvetter Resecentrum. Byggnaden är öppen och luftig med väntsal och kiosk, och är anpassad till de kraftiga resandeökningar som väntas i området. Bussterminalen ligger mellan riksväg 40 och centrum, och har nio hållplatslägen som du når direkt inifrån byggnaden.

  Klockan 12.00 på invigningsdagen startar den nya trafiken på Landvetter Resecentrum.


  0 0

  De kunder som reser med Västtrafiks Anropsstyrda trafik, i huvudsak färdtjänst- och sjukreseresenärer i större delen av Västra Götaland, är mycket nöjda med sina resor. Det visar den årliga nationella undersökning som branschorganisationen Svensk Kollektivtrafik gjort. Nästan samtliga resenärer, 99 av 100, uppger att de är nöjda eller mycket nöjda med sina resor.


  0 0

  Fredagen den 27 januari börjar Göteborg International Film Festival. Under de elva dagar festivalen pågår finns två specialbiljetter för resor med Västtrafik.

  Biljetterna går att köpa på filmfestivalens försäljningsställen.


  0 0

  Den 1 februari öppnar åtta nya gater på Nils Ericsonterminalen. Dessa är placerade på anda sidan parkeringsplatsen på baksidan av Nils Ericsonterminalen (mot Kruthusgatan).

  Gaterna har nummer 42-49. I första hand kommer linjerna Lila Express, 59, 290, 291 och 600 att gå därifrån. Var alltid uppmärksam på informationstavlorna på Nils Ericsonterminalen så du hittar till din buss.


  0 0
 • 02/01/12--00:00: Nya versioner av SMS-biljett
 • Har du upptäckt appen SMS-biljett? En smart app för dig som snabbt och enkelt vill köpa en sms-biljett för att resa med Västtrafik. Välj vilket område du vill resa inom och appen hjälper dig sedan att köpa biljetten.

  Vi har nu uppdaterat appen med en ny ikon för att lättare skilja den från vår app Reseplaneraren. Dessutom har vi gjort några mindre textjusteringar.

  Appen finns för iPhone och Android och du hittar den i AppStore eller Android Market. Sök efter "Västtrafik" och välj gratisappen "SMS-biljett".


  0 0

  Vår nya version av widget/gadget är nu klar. Widget/gadget är ett litet program som läggs på skrivbordet på datorn (Mac OSX 10.5 eller senare eller Windows Vista/Windows 7).

  I vår nya widget/gadget kan du söka resor samt se kommande avgångar från hållplatser. Även om widgeten/gadgeten är en förenklad version av den reseplanerare som finns här på hemsidan så innehåller den realtid, adressök, information om tillgänglighetsanpassning med mera.

  Du hittar den nya widgeten/gadgeten på vår sida "Widget, gadget, iPhone, Andorid, i mobilen".


  0 0

  För närvarande råder det vagnbrist i spårvagnstrafiken, vilket innebär att många turer måste köras med enkelvagnar. Vi beklagar att det ofta blir trångt på dessa turer.

  Vagnsbristen beror på att många av våra spårvagnar behöver repareras och därför har tagits ur trafik. Teknikerna på Göteborgs Spårvägar arbetar hårt med att laga dessa vagnar, men dessvärre råder det brist på reservdelar så reparationerna drar ut på tiden.

  För att vagnbristen ska märkas så lite som möjligt försöker vi nu köra enkelvagnarna på linjer och tider då de påverkar så få resenärer som möjligt.


  0 0

  Just nu är Facebook drabbat av tekniska problem. Västtrafiks Facebooksida fungerar inte som den ska och om du kan nå den så är det inte säkert att det är den senaste informationen du ser.

  Problemet är felanmält till Facebook.


older | 1 | .... | 13 | 14 | (Page 15) | 16 | 17 | newer