Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


older | 1 | .... | 14 | 15 | (Page 16) | 17 | newer

  0 0

  Med cirka 250 000 sökningar om dagen har Västtrafiks nya reseplanerare blivit en uppskattad hjälpreda för många som reser med kollektivtrafiken i Västsverige.

  Nu har en förbättrad version av den populära tjänsten lanserats på Västtrafiks hemsida. Uppdateringen är ett resultat av de kundförslag som kommit in sedan introduktionen i november förra året.


  0 0

  På grund av snabbt växande is i södra skärgården övergår vi till lätt isvintertidtabell från torsdag 9 februari. Observera att turerna från öarna avgår tidigare för att kunna passa Ö-Snabben på Saltholmen. Även vissa turer från Saltholmen avgår tidigare. Observera att de turer som körs av Skarven kan dras in om isläget förvärras.

  Se aktuella trafikstörningar eller Styrsöbolagets hemsida för senaste information.

  Tidtabell för Södra skärgården (lätt isvintertidtabell - pdf-fil)


  0 0

  Du har väl inte missat vårt medföljandeerbjudande? Du som reser på ett periodkort, 1-dygnskort eller 3-dygnskort och är över 20 år får utan extra kostnad ta med tre ungdomar under 20 år. Detta gäller på alla Västtrafiks fordon (spårvagnar, bussar, båtar, pendeltåg och Västtågen). Observera att det inte gäller på tåg från SJ, Tågab eller NSB och inte heller på Swebus expressbussar.


  0 0

  Passa på att se Göteborg från älvsidan – och kanske lära dig något nytt.

  Söndagen den 26 februari mellan kl. 11 och 14 får du som reser med färjelinjen Älvsnabben en guidad tur om vår vackra stad. Häng med på en spännande resa både framåt och bakåt i tiden!

  Linje 183 Älvsnabben kör mellan Lilla Bommens Hamn och Klippans Färjeläge med stopp vid Lindholmen, Slottsberget och Eriksberg. För guidningen står Föreningen Göteborgs auktoriserade guider.


  0 0
 • 02/21/12--00:40: Koll på luften i Göteborg
 • Med hjälp av en ny app kan du se hur luftkvalitén är i Göteborg just nu. Timme för timme rapporteras det hur luften mår - och du kan direkt göra något åt det genom att gå, cykla eller åka kollektivt och ställa bilen.

  Bakom den nya appen står miljöförvaltningen i Göteborg.


  0 0

  Resandet med Västtrafik ökade med hela 18 procent under 2011, det visar statistiken för hela året som nu är sammanställd. Aldrig tidigare har så många nya resenärer strömmat till kollektivtrafiken i Västsverige. Resandeökningen motsvarar cirka 40 miljoner fler resor med Västtrafik jämfört med föregående år.


  0 0

  Busstrafiken i och kring Göteborg kommer att byggas ut kraftigt för att ta emot de nya resenärer som väntas när trängselskatten införs nästa år. Västtrafiks styrelse fattade idag beslut om trafiksatsningar på totalt 112 miljoner kronor för 2013, varav 80 miljoner ska gå till att utveckla express- och stombusstrafiken och skapa en beredskapsflotta med bussar som snabbt ska kunna sättas in vid behov.


  0 0

  Du har kanske hört talas om Västsvenska paketet, ett av de största och viktigaste infrastrukturprojekten i Sverige. Det innebär bland annat en storsatsning på kollektivtrafiken. Som ett led i detta bygger vi nu om på Heden för att skapa en bättre knutpunkt för smidigare resor för dig som reser till och från Göteborg.
  Tisdagen den 6 mars börjar arbetena, som pågår till och med 8 december.

  Läs mer om hur det påverkar dina resor


  0 0

  Nya bränslen, smartare kollektivtrafik, annorlunda färdsätt med miljötänk - just nu utvecklas framtidens resor. Studenter och forskare vid Chalmers och Göteborgs universitet utmanar varandra i Resenärskampen, en tävling där det gäller att ta fram de bästa idéerna för morgondagens resesätt. Resenären och miljön står i fokus.

  Tävlingen håller på fram till den 16 april, och tre årskort hos Västtrafik finns med bland priserna.

  Här kan du läsa mer om Resenärskampen


  0 0
 • 03/20/12--08:28: Dags för sommartid
 • Natten mellan lördag och söndag går vi över till sommartid.

  För att få vår trafik att fungera på bästa sätt kommer Västtrafik inte att göra övergången till sommartid förrän klockan 04.00 på söndagsmorgonen.

  Om du inte ställer om klockan förrän du kommit hem och rest klart på natten så kan du följa tidtabellen som vanligt. Vi följer alltså dagens tidtabell ända fram till klockan 04.00.


  0 0

  DSB Väst AB har lämnat information om sin ekonomiska situation som gör att man kan befara att företaget inte klarar sina åtaganden kring tågtrafiken i Västsverige. För att säkerställa att kunderna drabbas så lite som möjligt pågår nu förberedelser från Västtrafiks sida för ett eventuellt övertagande av en annan operatör.


  0 0

  Under påskhelgen pågår flera spårarbeten runt om i stan som gör att vagnarna får ta andra vägar.
  Från skärtorsdag, den 5 april, kl 22 tills att vagnarna slutar gå på annandag påsk, den 9 april, jobbar vi på olika ställen för att få vårfina spår.
  Här ser du hur din linje går under arbetstiden


  0 0
 • 03/30/12--01:32: Dags att deklarera?
 • Registrera ditt kort i en kortläsareHär hittar du reseavdraget

  Nu är deklarationsblanketterna på väg ut och många har möjlighet att göra reseavdrag. Som en hjälp hittar du här de priser som var aktuella under 2011.


  0 0

  DSB Väst kommer att lämna tågtrafiken i Västsverige om en månad och betalar en ersättning till Västtrafik på 245 miljoner kronor. Det är resultatet av de förhandlingar som Västtrafik fört med DSB Väst sedan bolagets akuta ekonomiska situation blev känd. Ny operatör för tågtrafiken blir SJ.

  - Det känns bra att vi kan presentera en lösning där Västtrafiks kunder skyddas från stora störningar i trafiken. Samtidigt kan vi genomföra ett byte av operatör under kontrollerade former och där personalen kan känna sig trygg, säger Leif Blomqvist, styrelseordförande i Västtrafik.


  0 0

  Västtrafik och DSB Väst har beslutat att dra in helgturerna 02.12 på sträckan Skövde–Falköping tillsvidare. På grund av stora problem med bråk och fylla ombord på dessa nattåg kan personalens och resenärernas säkerhet inte garanteras.


  0 0
 • 04/05/12--03:24: Så här kör vi i påsk
 • Om du ska ut och resa i påsk, kan det vara bra att tänka på att trafiken inte går som under en vanlig helg. Långfredagen, påskdagen och annandag påsk räknas som söndagar, men på påskafton kör våra fordon som en vanlig lördag.


  0 0

  Som du kanske vet pågår mycket arbete inom ramen för det Västsvenska paketet, i syfte att göra kollektivtrafiken bättre. Nu fortsätter vi att bygga för framtidens tågtrafik. I sommar byggs perrongerna på tågstationerna i Anneberg och Lindome ut för att kunna ta emot längre tåg med plats för fler passagerare. Under ombyggnaderna kommer de båda stationerna därför att vara stängda. Istället kör vi ersättningsbussar för dig som reser till och från Anneberg och Lindome under sommaren.

  Lindome station är stängd: 9 juni-27 augusti.
  Anneberg station är stängd: 21 maj-slutet av augusti eller början av september.


  0 0

  Under en tid framöver har du möjlighet att beta-testa vår nya hemsida. Allt är inte helt klart och sidan kanske inte alltid finns tillgänglig. Passa på att tala om vad du tycker och hjälp oss att göra sidan ännu bättre innan vi lanserar den på riktigt senare i år.


  0 0

  Succén för Västtrafiks sightseeingapp fortsätter. I går kväll vann mobilappen som producerats i samarbete med reklambyrån Forsman & Bodenfors guld i den prestigefyllda reklamtävlingen Guldägget.


  0 0
 • 04/20/12--07:47: Angående biljettkontrollen
 • I veckan filmades en händelse på en spårvagn där en kvinna hölls kvar på spårvagnen i avvaktan på att polis kom till platsen.

  Händelsen har väckt starka reaktioner och många har skrivit inlägg på vår Facebooksida.

   


older | 1 | .... | 14 | 15 | (Page 16) | 17 | newer