Quantcast
Channel: Vasttrafik
Viewing all 335 articles
Browse latest View live

Bussar och spårvagnar får nya hållplatslägen vid Nordstan

0
0
Hållplats Nordstan byggs om och görs mer tillgänglig. Bussarna ska få helt nya hållplatslägen, skilda från spårvagnarna.

Västtrafik justerar priserna

0
0
Den femte maj justerade Västtrafik en del priser. Orsaken är att Västtrafik får betala mer till de företag som kör bussar, spårvagnar, tåg och båtar.
I genomsnitt så höjdes priserna med tre procent. En del priser höjdes inte alls.

Fler kan resa med SMS-biljett

0
0
Intresset för att köpa sin biljett via sms har varit över förväntan stort. Idag är ungefär tio procent av alla enkelbiljetter som säljs sms-biljetter.
Västtrafik har därför i raskt takt utökat försöket med sms-biljetterna till fler städer.

Välkommen till vår nya webbplats!

0
0
Nya funktioner och ny design. I dag möts du av en helt ny hemsida från oss på Västtrafik.
Vi har lyssnat på våra besökares idéer och med dessa som utgångspunkt arbetat fram den nya webbplatsen. Därför har reseplaneraren fått en del nya smarta funktioner och designen har arbetats om helt.
Gillar du vad du ser? Hör gärna av dig till oss med både ris och ros.

Feltryck i broschyren "Vad kostar resan"

0
0
Det har tyvärr blivit ett antal fel i den nya broschyren "Vad kostar resan" som gäller från 5 maj.
Har du en sådan broschyr så var god och kasta den. Ett nytryck av broschyren är på gång. Broschyren som är fel är den som gäller för Göteborgsområdet. Övriga områdens broschyrer är korrekta.

Mölndal blir en zon 5 maj

0
0
Lördagen den 5 maj upphör Mölndal södra och Mölndal norra att vara två separata zoner och blir istället en och samma zon.

Ny regel vid inlösen av laddningar på Västtrafikkortet

0
0
Från den första juni gäller nya regler för den som köpt en laddning på sitt Västtrafikkort.

Bussar mot stan stannar vid sitt nybyggda läge på Nordstan

0
0
Hållplats Nordstan byggs om och görs mer tillgänglig. Bussarna ska få helt nya hållplatslägen, skilda från spårvagnarna.
Nu är första etappen klar och bygget fortsätter.

Avkopplande semesterläsning

0
0
Den nya tidtabellen började gälla den 17 juni och innehåller en mängd spännande nyheter för alla reslystna semesterfirare runtom i Västsverige.
Här kan du läsa mer om vad som händer i dina hemtrakter.
Trevlig sommar!

Västtrafik tar över sjukresorna i Göteborg, Mölndal och Härryda

0
0
Från och med den 17 juni blir det ett nytt telefonnummer att ringa för de som ska göra en sjukresa i Göteborg, Mölndal eller Härryda. Detta efter att Västra Götalandsregionen gett Västtrafik uppdraget att samordna även dessa sjukresor.
Sedan tidigare har Västtrafik uppdraget att samordna sjukresorna i resten av Västra Götalandsregionen.

Västtrafik sänker priser från Hemsjö och Ingared

0
0
Resenärer som reser med Västtrafik mellan Hemsjö - Ingared och Göteborg har fått priset sänkt med 220 kronor från och med den 17 juni.

Risk för kö i Bohuslän - resegarantin påverkas

0
0
Under högsommaren uppstår ofta bilköer i norra Bohuslän, vilket leder till att även bussarna kan bli försenade. Du som resenär bör räkna med större marginal vid byten och vi rekommenderar dig att resa med en tidigare tur om du har en viktig tid att passa. Undantag från resegarantin gäller därför under sommaren (fram till 19 augusti).

Efter sommaren startar linjerna 18 och 19 i Göteborg

0
0

Just nu pågår förberedelserna inför starten av de nya stombusslinjerna 18 och 19 den 20 augusti. De ska trafikera från Skälltorp och Körkarlens gata på Hisingen till Johanneberg och Mölndal via centrum.

Sommartorsdagar i Borås

Next
0
0
Ta bussen hem efter Stenmark, Bo Kaspers och de andra. Vi kör extra sent varje torsdag från 28 juni till 9 augusti, så att du tryggt och säkert kommer hem efter festligheterna.


Lägre pris i Göteborg från 20 augusti

Previous
0
0
Den 20 augusti sänks priset på Västtrafiks periodkort för Göteborgs kommun från 515 till 400 kronor.
Göteborgs kommun har bett Västtrafik sänka priset och det är också Göteborgs kommun som betalar sänkningen.

Resenärer gillar sms-biljetten

0
0
Att betala sin resa med ett sms har blivit populärt och omtyckt. De senaste veckorna har till exempel mer än var femte enkelbiljett köpts via sms.
Och en undersökning visar att tre av fyra tycker att det är smidigt och enkelt att betala sin resa med ett sms när man saknar kontanter.

Hållplatsen Nordstaden nu ombyggd med nya lägen

0
0
Nu är hållplats Nordstan färdigbyggd och tillgänglighetsanpassad. Bussarna har fått helt nya hållplatslägen, skilda från spårvagnarna.
Från och med måndagen den 9 juli stannar spårvagnarna vid sina ordinarie lägen i båda riktningar. Bussarna stannar vid sina nya lägen på utsidan om spårvagnshållplatserna.

Förarna slutar sälja biljetter på spårvagnarna

0
0
Från och med måndagen den 20 augusti kan man inte längre betala med kontanter till föraren ombord på spårvagnarna i Göteborg. Spårvagnsresenärerna köper istället sina enkelbiljetter via myntautomater eller via sms.
Västtrafik gör detta för att ge förarna en säkrare arbetsplats utan kontanter. Dessutom kommer punktligheten att förbättras då stoppen vid hållplatserna blir kortare.

Högsäsong för Västtrafik - ett av Sveriges större ”rederier”

0
0
Från Göteborgs södra skärgård i söder till Kosteröarna i norr seglar Västtrafiks båtar i linjetrafik. Västtrafik hör till de större "rederierna" i Sverige med 14 båtlinjer och ännu fler destinationer av skiftande karaktär. Båtarna kör under hela året och är nödvändiga för många öbor, men det är nu under sommaren som resandet är som störst.
Viewing all 335 articles
Browse latest View live