Quantcast
Vasttrafik
Browsing All 335 Articles Latest Live
Mark channel Not-Safe-For-Work? cancel confirm NSFW Votes: (0 votes)
Are you the publisher? Claim or contact us about this channel.
0
Articles:

Pendelparkering med Västtrafikkort

0
0

Den 6 oktober startar försöket ”Pendelparkering med Västtrafikkort” vid Torslandakrysset. Försöket genomförs på pendelparkeringen Gamla flygplatsvägen - Pilotvägen där 35 platser ingår i försöket. Infart genom bommen sker från Pilotvägen.

Pendelparkeringen är avgiftsfri, och det enda som behövs för att få tillträde är ett Västtrafikkort med en giltig områdesladdning, där Torslanda ingår.

Test av ny kortläsare i Sjuhärad

0
0

Just nu testar vi en ny kortläsare på de 16 fordon som kör på linjerna 303, 350 och 360. Kortläsaren har pekskärm istället för vanliga knappar annars fungerar den på samma sätt som dagens gula kortläsare. Vår förhoppning är att den nya kortläsaren ska fungera bättre och att skärmen ska vara lättare att läsa på. Vår prissättning och sortiment ändras inte på grund av de nya läsarna.

Bild på den nya kortläsaren

Nya linje 100 mellan Göteborg och Borås Nyheter från 12 december

0
0

Nu börjar vi köra med bekväma dubbeldäckare, med fler sittplatser och många fler turer. Bussarna går var 10:e minut på morgnar och eftermiddagar, och varje halvtimme övrig tid. Linje 100 kör mellan Nils Ericson Terminalen och Borås resecentrum, med endast två stopp på vägen, Korsvägen (ny hållplats) och Delsjömotet.

Vad är Västsvenska paketet?

0
0

Västsvenska paketet ska bidra till ett starkt och attraktivt Västsverige och innehåller satsningar på kollektivtrafik, järnvägar och vägar. Satsningarna ska bidra till att skapa en större arbetsmarknad och främja sysselsättning och tillväxt.

330 ombud för att ladda om ditt kort

0
0

Västtrafik har över 330 ombud där du kan ladda om ditt kort och köpa biljett. På vissa landsbygdslinjer kan du dessutom ladda om direkt på bussen, men tänk på att du bara kan betala med bankkort på bussen.
På hemsidan kan du enkelt hitta ditt närmsta ombud i din kommun.

Nyheter i trafiken från 12 december

0
0

Söndagen den 12 december byter vi tidtabeller och genomför samtidigt en del trafikförändringar. Vi anpassar tider och linjesträckningar, och förbättrar där vi kan.

Hoppas du gillar det.
Här ser du alla nyheter

Isvintertidtabell för Södra Skärgården

Inga prishöjningar under 2011

0
0

Det blir inga generella prishöjningar under 2011. Från och med den 27 mars sänks däremot priserna på enkelbiljetter så att de och priserna på SMS-biljetter blir de samma över hela Västtrafiks område.

– Vi vill ta bort prisskillnaderna mellan SMS-biljetterna och motsvarande enkelbiljetter. Syftet med förändringarna är att förenkla så att vi får en större enhetlighet i biljettsortimentet, säger Maria Björner Brauer, enhetschef för marknad och försäljning på Västtrafik.

Körvägen för linje 12 i Skövde ändras

0
0

För att förbättra bytesmöjligheten för dig som reser med linje 505 och har Kärnsjukhuset som mål, får Skövde stadstrafiks linje 12 delvis ny körväg.
Förändringen sker från 12 december och kommer att synas i Västtrafiks reseplanerare och på hållplatsen, men inte i den tryckta tidtabellen.

Västtrafik bygger 2 000 fler pendelparkeringsplatser

0
0

Västtrafiks styrelse har beslutat bygga 2 000 nya pendelparkeringsplatser för bilar i Göteborgsregionen. Det ska göra kollektivtrafiken bättre nåbar med bil och cykel. Utbyggnaden kommer att ske etappvis med start 2011.
Fram till 2013 planeras 2 000 nya platser för bilar och 2 000 nya platser för cyklar.

Västtrafik köper nya Reginatåg

0
0

Västtrafiks styrelse har beslutat att köpa in sex nya Reginatåg som totalt ger över 1600 sittplatser. Köpet sker under förutsättning att Västra Götalandsregionen godkänner det.

65+kort gäller på Flexlinjen i Göteborg

0
0

Västtrafiks 65+kort gäller nu på Flexlinjen för färdtjänstresenärer i Göteborg. Det innebär att det blir gratis att resa med Flexlinjen inom Göteborg under lågtrafik för den som visar upp sitt färdtjänstbevis för föraren tillsammans med 65+kortet.

Flexlinjen i Göteborg är en del av den allmänna kollektivtrafiken och alla är välkomna att åka med. I Göteborg finns 20 olika flexlinjer. Flexlinjen kör i begränsade områden och kan komma närmare än annan kollektivtrafik. Man bokar sin resa i förväg och blir därmed garanterad en sittplats.
Mer information om hur du anmäler dig och bokar din resa

Färja 847 i Lysekil går som vanligt

0
0

Från och med måndag 17 januari går linje 847, det vill säga färjan Carl Wilhelmsson, i Lysekil åter enligt ordinarie tidtabell.

Detta eftersom isläget förbättrats.

Använd Reseplaneraren eller se ordinarie tidtabell nedan för aktuella avgångstider.
Tidtabell för linje 847 i Lysekil

Fel belopp kan dras från kort med kontoladdning

0
0

Det har tyvärr visat sig att  det finns ett mjukvarufel i betalsystemet som i vissa fall leder till att fel belopp dras från kontoladdningen. Det beror på  att gps:en låser sig på en särskild position och systemet tror då att bussen eller spårvagnen befinner sig någon annanstans än vad biljettsystemet tror.

Problemet kommer att vara löst senast under våren, men vi arbetar för att lösa det så snart som möjligt.

Fler Västsvenskar reser med Västtrafik

0
0

Allt fler Västsvenskar reser med Västtrafik. Under 2010 gjordes 6,5 miljoner fler resor än under 2009. Det visar den resandestatistik som nu är klar.

- Vi är mycket glada för att våra satsningar under 2010 har lett till ett ökat resande. Självklart har vi även fått draghjälp av den förbättrade konjunkturen. Resandeökningen på 6,5 miljoner resor ligger i linje med vårt övergripande mål att fördubbla resandet till år 2025, säger Lars Backström, vd på Västtrafik. Men för att vi ska lyckas långsiktigt måste vi leverera den pålitlighet i trafiken som våra resenärer förväntar sig.

Västtrafiks vd diskuterar gärna med kunderna

0
0

Problem med pendeltåg och buggar i biljettsystemet har bidragit till att Västtrafik tappat i kundnöjdhet det senaste året. Trots det är runt 80 procent av resenärerna nöjda med sin senaste resa.

– Jag är övertygad om att fokus på att sänka tröskeln till kollektivt resande kommer att landa i något mycket bra förutsatt att vi låter resenären hjälpa oss att prioritera, säger Västtrafiks vd Lars Backström.

Ny väntsal i Knutpunkt Mölndalsbro

0
0

Nu är den nya väntsalen i Knutpunkt Mölndalsbro klar. Väntsalen ligger i anslutning till Pressbyråbutiken uppe på bron. Väntsalen är transparant med glasade fasader. Här finns trafikinformation för spårvagn, buss och tåg.

Mölndals stad planerar att genomföra åtgärder för minskat buller vid busshållplatserna på övre planet av knutpunkt Mölndalsbro.

Nu fungerar ramperna på spårvagnarna

0
0

De tidigare problem som gjorde att ramperna på spårvagnar med låggolv i Göteborgs stadstrafik togs ur bruk är nu åtgärdat. Totalt har 120 spårvagnar setts över och nu ska alla ramper fungera.

Snabbare och punktligare i Falköping

0
0

Den 21 februari förbättrar vi stadstrafiken i Falköping genom att förändra körvägarna för linje 1 och 2 mellan Resecentrum och Danska vägen. Båda linjerna kommer att köra den enklare och snabbare vägen via Mössebergsgatan i stället för Scheelegatan. Den kortare körvägen kring Resecentrum och på Järnvägsgatan gör också våra bussar mer punktliga.

På många resenärers begäran återupptar vi samtidigt den tidigare hållplatsen Postterminalen (på Mössebergsgatan) samtidigt som vi tar bort hållplatsen Nils Ericsonsgatan (på Scheelegatan).
Titta närmare på den nya linjekartan för Falköpings stadstrafik

Du har väl inte missat Hela vägen – resetjänsten från dörr till dörr?

0
0

I höstas startade resetjänsten Hela vägen på prov i kommunerna Falköping, Mariestad och Skövde. Tjänsten är som en förlängning av kollektivtrafiken och innebär att du bara betalar ungefär halva priset för taxiresan när du åker vidare med buss eller tåg över minst en kommungräns.

Passa på att förlänga din resa - försöket pågår till och med 31 maj 2011.

Browsing All 335 Articles Latest Live