Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


older | 1 | .... | 6 | 7 | (Page 8) | 9 | 10 | .... | 17 | newer

  0 0

  De två första dygnen som vår reseplaneraren fanns att hämta som program till iPhone gjordes nästan tvåtusen nedladdningar och reseplaneraren hamnade också överst på iPhones topplista över de mest nedladdade gratisprogrammen.
  En uppdaterad version som löser några mindre problem som upptäcktes när många började använda den har lanserats i helgen.

  0 0

  Efter att förseningarna under 2008 blev mindre och antalet inställda turer färrre kan Västtrafik nu konstatera att kostnaderna för försenad och inställd trafik minskade rejält förra året jämfört med året dessförinnan.
  – Vårt kontinuerliga arbete med förbättringar har gett resultat. Det är glädjande både för oss och våra resenärer, säger Ville Mark, enhetschef på Västtrafik.

  0 0

  Från och med den 18 maj kan du som reser då och då med oss ladda ett Västtrafikkort med pengar som du sedan betalar din resa med. Enkelt och bekvämt och dessutom billigare för dig än enkelbiljett.
  Nu kan du läsa här på hemsidan om hur det kommer att fungera från den 18 maj när pengar på Västtrafikkortet ersätter våra rabattkort/värdekort och inom kort också Maxirabatt100.
  När det gäller priserna för när du betalar med pengar på ditt Västtrafikkort så finns de tillgängliga på hemsidan från 18 maj. Exempel på priser:  Resa inom Göteborg kostar 16:50 för en vuxen. Göteborg-Mölndal 25:10, Uddevalla-Trollhättan 42:40 och Skövde-Skara 43:90 (priserna gäller resa mellan städernas centralt placerade bussterminal).

  0 0

  Från den 18 maj kan du åka med linje 673 mellan NÄL och Uddevalla Sjukhus. Bussen går varje timma, och stannar vid Trestad Center så att du även kan byta till linje 860 för resa till och från Bohuslän och Uddevalla.

  0 0

  Från och med 1 juni kommer Falköpings kommun att erbjuda fria resor med kollektivtrafiken för alla folkbokförda kommuninvånare som fyllt 75 år. Västtrafik och Falköpings kommun gör detta för att de ska fortsätta åka kollektivt och vänta med att ansöka om färdtjänst.
  Sedan tidigare finns samma erbjudande för personer över 75 år i Hjo, Karlsborg, Skövde och Tibro. 

  0 0

  Den första juni börjar Air-bus.se att köra flygbuss från Uddevalla, Trollhättan och Vänersborg till Landvetter flygplats och Göteborg City Airport.
  Företaget kör tre turer per dag i vardera riktningen. Observera att ingen av Västtrafiks biljetter eller kort gäller på dessa bussar.

  0 0
 • 05/27/09--06:07: Skolresa med Västtrafik?
 • Just nu är det många skolklasser och andra större grupper som reser med Västtrafik på skolresa eller andra utflykter. Det tycker vi är väldigt trevligt.
  För att inte behöva riskera att inte komma med på fordonet så behöver större grupper föranmäla att de ska resa. I tidtabellen står det vilket företag som kör en viss linje. Ring till detta företag och tala om vilken tur ni ska åka med.

  0 0

  Den 1 juni börjar Parkeringsbussen i Strömstad att köra sina sommarturer. Ungefär en gång i halvtimman, och var tjugonde minut under juli, alla dagar i veckan kan du åka gratis från Bojardalens parkering, gymnasiets parkering och Hålkedalens parkering och in till stan. Bussen gör även stopp på vägen, till exempel vid stationen och Strömstad Spa.
  Linje 896, som går mellan Kebal och Stationen, dras in under sommaren. Du som brukar resa här kan istället välja P-bussen.

  0 0

  I samband med att vi infört möjligheten att resa och betala med pengar på sitt Västtrafikkort har vi också ändrat våra åldersgränser.
  Detta gäller dock enbart för resor med enkelbiljett eller Västtrafikkortet.
  För de som reser med de gamla rabattkorten, värdekorten, hundrakorten, 20-dagarskort eller 10-resorskort gäller samma åldersgränser som tidigare. Dessa åldersgränser gäller till dess att de gamla korten inte längre gäller.
   

  0 0

  I samband med att det nu blir möjligt att ladda pengar på sitt Västtrafikkort så betyder det att pensionärer i Göteborg kan ladda pengar på de Västtrafikkort som de fått gratis.
  Dessa pengar kan användas för resor på andra tider än lågtrafiktid eller för att åka utanför Göteborg.
  I några kommuner i Skaraborg erbjuds personer över 75 år gratisresor med kollektivtrafiken inom sina respektive kommuner. Även dessa kan ladda pengar på kortet och använda om de åker utanför sin kommun. 

  0 0

  Från och med den 12 juni är det återigen möjligt att betala med kontanter på bussarna i Trollhättan även efter klockan 19.00.
  Förutom i Trollhättan har kontantstoppet berört några långväga linjer från Göteborg och Karlsborg/Skövde samt tätortstrafik i Vänersborg.

  0 0

  Söndagen den 14 juni blir det sommar på riktigt. Då ställer vi om till sommartid i kollektivtrafiken. Det betyder att vi passar på att förbättra trafiken där vi kan.
  Följ länken så ser du alla nyheter i hela regionen.

  0 0

  Nästa år blir det tillåtet att stiga på genom samtliga dörrar på bussarna i Göteborgs stadstrafik. Resenärer behöver inte längre gå på där fram för att visa upp färdbeviset, utan kan använda kortläsare både fram och bak i bussen. Påstigningen blir snabbare, hållplatsstoppen kortare och flödet i trafiken bättre.
  En konsekvens av detta är att fuskåkningen förmodligen ökar och detta kommer Västtrafik att stävja genom fler kontroller.

  0 0

  Väntar du besök i sommar så passa på att se dig omkring med dina gäster.
  Med Västtrafiks korttidsladdningar kan man åka så mycket man vill under 1 eller 3 dygn.
  Perfekt för turister som vill göra många spännande utflykter med kollektivtrafiken.

  0 0

  Dina Resor är en tjänst på Vägverkets hemsida som vänder sig till dig som är nyfiken på hur just dina resor ser ut. Kanske undrar du vad dina bilresor kostar under ett år jämfört med bussen? Eller funderar du på hur många kalorier du förbränner genom att cykla? Dina Resor ger dig svaren på dessa frågor och många fler.
   

  0 0

  Från Göteborgs södra skärgård i söder till Kosteröarna i norr seglar Västtrafiks båtar i linjetrafik. Västtrafik hör till de större "rederierna" i Sverige med 14 båtlinjer och ännu fler destinationer av skiftande karaktär. Båtarna kör under hela året och är nödvändiga för många öbor, men det är nu under sommaren som resandet är som störst.

  0 0

  Nu är det slut på de dåliga tiderna. Den 16 augusti ställde vi om till vinterrtid i kollektivtrafiken och det betyder att vi passade på att förbättra trafiken där vi kunde.
  Följ länken så ser du alla nyheter i hela regionen.

  0 0
 • 08/18/09--07:23: Snabben nyhet för Onsalabor
 • Den 17 augusti är det premiär för Onsalasnabben, en ny linje mellan Onsala och Hede station med anslutning till Kungsbackapendeln. Vi hoppas att minst 250 av de Onsalabor som idag pendlar med bil till Göteborg ska välja bussen i stället. Kortare restid och tre pendelparkeringar är några av bekvämligheterna som ska locka till kollektivtrafiken.

  0 0

  Den 17 maj slutar vi sälja rabattkort, värdekort, 20-kortet och 20-kortet Plus i Skaraborg, Sjuhärad, Dalsland, Trollhättan, Lilla Edet och Vänersborg. Du kommer att kunna åka på ditt kort till och med 14 juni. Därefter har du möjlighet att lösa in återstående värde på ditt kort fram till och med 31 augusti.
  Du som använder Maxirabatt100 i Göteborgsområdet och Bohuslän kan köpa det till 30 september.
  Åldersgränserna för dessa kort är desamma som tidigare.

  0 0
 • 09/21/09--01:48: Så fungerar kontoladdningen
 • Här hittar du en broschyr som beskriver hur kontoladdningen fungerar.

older | 1 | .... | 6 | 7 | (Page 8) | 9 | 10 | .... | 17 | newer