Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


older | 1 | 2 | 3 | (Page 4) | 5 | 6 | .... | 17 | newer

  0 0

  Vi har ändrat giltigheten för Flerkommunladdning. Du som åker runt Göteborg ska därför köpa Kranskommunladdning istället för Flerkommunladdning.
  Priset är detsamma, det vill säga 810 kronor för vuxen och 610 kronor för ungdom/lågtrafik.

  0 0

  I slutet av nästa år kommer tre nya tåg till Kinnekullebanan. Det innebär att nästan alla resor med Kinnekulletåget kommer att ske i nya moderna tåg. För resenärerna blir det en rejäl komforthöjning jämfört med de motorvagnar som används på Kinnekullebanan idag.
  Redan nu har Västtrafik två nya Itinotåg och i slutet av nästa år blir det alltså totalt fem.
   

  0 0

  Efter ett år av komplicerade arbeten är ombyggnaden av den trånga passagen, den så kallade Midjan, på Centralens bangård klar. Och man kan konstatera – lite mer ”rondör” var allt som behövdes.
  – Det blev himla bra, säger Michael Rogström, chef för Banverkets driftledningscentral.

  0 0

  Från och med den 9 februari startar första morgonturen på linje 40 från Angered Centrum även på lördagar och söndagar. Bussen kör från Angered Centrum klockan 05.36 och är vid Klareberg klockan 05.43.

  0 0

  Även under våren kommer Västtrafik att göra hållplatskontroller i Göteborg. I höstas gjordes fem hållplatskontroller som nu utvärderats.
  – Resultatet av hållplatskontrollerna bekräftar vad vi misstänkte, dels att fuskåkningen är större ju senare på dygnet resan görs, dels att andelen fuskåkare är större än vad som märks vid vanliga biljettkontroller, säger Lennart Löfberg, chef för Västtrafiks stadstrafik i Göteborg.
  Omkring 70 procent av resenärerna i Göteborg anser att biljettkontrollanterna gör nytta 

  0 0

  En franschisetagare hos 7-Eleven i Göteborg misstänks för att ha förskingrat drygt fyra miljoner kronor genom att beställa hundrakort och andra färdbevis utan att betala för dem. Västtrafik har inte blivit lurarde på några pengar i samband detta.
  Det berättar Ville Mark som är  vice VD på Västtrafik.

  0 0

  Den 3 mars förändrar vi sjukreselinjerna i Fyrbodal/Bohuslän. Jumbolansen byter namn till Ronden 6, 7, 8, 9 och 10. För dig som resenär innebär det fler turer, förändrad linjesträckning och nya tider med bättre anpassning till vården.

  0 0

  Hitta pendelparkeringen med gpsRunt om i Västra Götalands län finns 157 pendelparkeringar. Det är parkeringsplatser där du kan parkera bilen och resa vidare med kollektivtrafiken. Runt Göteborg finns till exempel en ring av pendelparkeringar som gör att du inte behöver ta bilen med dig in till stan och leta efter en dyr parkering. De flesta pendelparkeringar är gratis att använda.
  Nu kan du med några knapptryckningar få in alla våra pendelparkeringar i en gps-navigator.

  0 0

  Vägverket har nu gett Västtrafik tillåtelse att höja den avgiften som tas ut av resenärer som reser utan giltigt färdbevis. Den 15 juni kommer avgiften därför att höjas från dagens 800 kronor till 1 200 kronor.
  Det är framförallt i Göteborgs stad som fuskåkningen är ett problem och där sänktes priserna under fjolåret samtidigt som kontrollerna ökade.

  0 0

  Från den 1 januari åker alla göteborgare över 65 år gratis med kollektivtrafiken i Göteborgs stad, under lågtrafik. Alla som har skickat in svarstalongen om att man vill utnyttja erbjudandet om gratisresor kommer att få ett Västtrafikkort hemskickat som gäller för resor i Göteborg stad under ett år framåt.
  I väntan på att Västtrafikkortet kommer hem i brevlådan går det bra att resa med en giltig legitimation. Om du ännu inte fått ditt kort ber vi dig kontakta kundservice, tel 0771-41 43 00, så att vi kan se till att du får ditt kort snarast.

  0 0
 • 03/25/08--06:16: Ladda om för ny månad
 • ladda_web
  VästtrafikkortetDu vet väl att du kan ladda ditt Västtrafikkort om och om igen? Miljön tjänar på det, och det kan du också göra. För om du dessutom registrerar kortet kan du spärra ditt kort om du skulle råka förlora det, och få tillbaka ett nytt med samma giltighet som fanns vid spärrtillfället. Så kasta inte kortet, ladda om det på något av våra försäljningsställen!

  0 0

  Vi har nu vidtagit säkerhetsåtgärder som innebär att Arbetsmiljöverkets krav uppfylls och därför kan vi fortsätta med biljettförsäljningen även i helgen.
  Som ett led i att ytterligare minska kontanthanteringen ser vi gärna att resenärer väljer andra alternativ än kontantbetalning. Man kan till exempel köpa en sms-biljett, vilket dessutom är billigare än kontantbiljetten.
  Den som vill ladda sitt Västtrafikkort kan göra det på våra försäljningsställen Pressbyrån Sandtorget, Pressbyrån Kärnsjukhuset, Pressbyrån Resecentrum och Pj:s Spelhall i Södra Ryd. Dessutom säljer Västtrafiks kundservice på Skövde Resecentrum alla våra biljetter och kort.

  0 0

  Varför kör spårvagnen så ryckigt? Varför öppnar inte föraren dörren för resenärer som kommer springande? Och varför går förarna ut med en pinne?

  0 0
 • 04/04/08--07:42: Reseplanerare i mobilen
 • Din webbläsare har inte flash installerat. Klicka på följande länk för att installera flash.
  http://www.macromedia.com/go/getflashplayer

  0 0
 • 04/07/08--07:24: Håll på kortet
 • En av fördelarna med Västtrafikkortet är att det är omladdningsbart. Trots detta så köper många resenärer ett helt nytt kort vid ny period.
  Genom att ladda om ditt befintliga kort så värnar du om miljön och slipper dessutom besväret med att registrera kortet på nytt.

  0 0

  Under perioden 14 april-31 augusti ska Älvsborgsbron repareras. Då kommer ett körfält i varje riktning att stängas. Du som pendlar här vet hur kösituationen brukar se ut under rusningstid. Nu kommer det inte bli lättare att ta sig fram.
  För att minska köerna så gott det går måste vi alla hjälpas åt och göra vad vi kan. Att ställa bilen och välja kollektivtrafiken är ett steg på väg. Västtrafik har bland annat skapat en ny busslinje som går under tiden bron repareras.

  0 0

  120 000 hushåll i Göteborg har redan blivit kontaktade på telefon. Nu är det kranskommunernas tur att få stifta bekantskap med projektet Nya vägvanor, som har en speciell mission:
  – Vi vill att folk ska ställa bilen, åtminstone då och då, säger Marielle Fredriksson, projektledare på Västtrafik.

  0 0

  klimatbanner

  0 0

  De kommande veckorna ska en ombyggnad ske vid Skövde resecentrum. Västtrafik arbetar just nu intensivt, tillsammans med kommunerna, för att anpassa våra hållplatser och terminaler för funktionshindrade och andra som kan ha svårt att ta sig på våra bussar och andra fordon.
  Och nu har turen kommit till Skövde resecentrum

  0 0

  Onsdag den 23 april öppnar nya ICA Maxi på Druvefors. Då gör vi det lätt för dig att ta bussen dit.
  Både linje 7 och 9 får något ändrad körväg och stannar på Trandögatan precis vid affären. Bra för dig som inte vill släpa tunga kassar någon längre sträcka. Detta betyder också att linje 7 och 9 inte kommer att stanna vid hållplatserna Textilmuseet och Druvefors.

older | 1 | 2 | 3 | (Page 4) | 5 | 6 | .... | 17 | newer