Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


older | 1 | 2 | (Page 3) | 4 | 5 | .... | 17 | newer

  0 0

  Nu blir det billigare att åka buss i Falköping. Från och med den 1 oktober kan den som reser i stadstrafiken köpa ett så kallat 10-resorskort. Med 10-resorskortet kostar en resa för vuxen 10 kronor och en resa för ungdom 7,50 kronor.

  0 0

  Spårvagnarna i Göteborg har blivit punktligare. Det är en följd av att förarna inte längre säljer biljetter till passagerarna.
  Handkassan har tagits bort på grund av risken för rån och för att snabba upp trafiken.

  0 0

  Löven har börjat singla ner på stadsgatorna och nu börjar spårvagnsförarnas värsta tid på året.
  – Det är ungefär som nysnö och oplogat för en bilist, säger Lars-Olof Gustafson på Göteborgs Spårvägar.

  0 0

  Nu är 6:an Göteborgs mest tillgängliga spårvagnslinje. Vagnvärdar hjälper till med allt ifrån av- och påstigning till biljettköp och byten mellan linjer.

  0 0

  Ny bro över Svinesund – det firade Västtrafik med att starta ett samarbete med norrmännen. Gränspendeln kallas busslinjen som rullar mellan Strömstad och två orter i Norge: Halden och Sarpsborg.
  – Vi har sjuttiotusen resenärer på ett år, och det blir fler, säger Michael Stjernberg på Västtrafik.

  0 0

  Vid årsskiftet kommer ett par nya laddningar att finnas på Västtrafikkortet.
  Detta för att ge mer valfrihet för dig som reser i och runt Göteborg. De nya laddningarna sänker till exempel priset för dig som idag reser mellan till exempel Lilla Edet och Göteborg eller Mark och Göteborg. Det kommer också en ny laddning som gäller i kommunerna runt Göteborg men inte i Göteborg.

  0 0
 • 10/29/07--07:20: Lägre pris för ungdomar
 • I samband med Västtrafiks prisförändring den 5 januari nästa år införs ungdomsrabatten nästan överallt. Det innebär att ungdomar upp till 25 år får 25 procents rabatt.

  0 0
 • 10/29/07--07:28: Enkelpriset höjs i januari
 • Lägsta pris för en enkelresa med Västtrafik höjs från 20 till 25 kronor från den 5 januari. Men detta gäller endast om du köper biljetten ombord på bussen, spårvagnen, båten eller pendeltåget.
  Prishöjningen görs för att minska kontanterna ombord och därmed höja tryggheten för förarna. Dessutom, visar erfarenheten från de första månaderna utan kontanter på spårvagnarna, så snabbas trafiken upp när förarna inte säljer biljetter.

  0 0

  Den femte januari höjer Västtrafik priserna. Varje år ser Västtrafik över priserna och gör de justeringar som behövs för att vi ska kunna ha en kollektivtrafik som passar de flestas behov.
  Prishöjningarna i januari blir i genomsnitt fem procent. Vissa resor kommer att bli dyrare medan andra blir billigare.

  0 0


  0 0

  Förra torsdagen genomfördes den tredje hållplatskontrollen där ett större antal kontrollanter samtidgt går på en spårvagn och kontrollerar samtligas biljetter.
  Vid denna tredje kontroll, som gjordes vid Gamlestadstorget, upptäcktes 146 fuskåkare vilket är en större andel än vid tidigare kontroller. 

  0 0

  Den 19 november startar ett test med bankkort på bussen. Då kan resenärerna betala sina områdesladdningar på Västtrafikkortet med det egna bankkortet.
  Västttrafik gör detta för att öka servicen till resenärerna. Dessutom gör det resan tryggare för både förare och resenärer på landsbygdslinjerna efter de ska slippa använda större summor pengar på bussen. Detta är första gången som tekniken testas i landsbygdstrafik.

  0 0
 • 11/28/07--02:57: Nya tidtabeller i Ulricehamn
 • Flera av Ulricehamns tidtabeller har förändrats från den 26 november.
  Detta beror dels på den nya motorvägsetappen på riksväg 40 och dels på ändrade linjesträckningar inne i Ulricehamns tätort. De nya tidtabellerna hittar du här på hemsidan. Du kan även hämta din nya tidtabell på bussen eller på Västtrafiks kundservice på Södra torget i Borås. Om du har frågor, ring gärna kundservice på 0771-41 43 00.

  0 0

  Urspårningar, elfel och trasiga kontaktledningar. En mardröm för både förare och resenärer. Men genom en rad smarta åtgärder har de blivit mycket färre.
  – Så som vi hade det tidigare, det höll inte, säger Mats Larsson på trafikkontoret i Göteborg.

  0 0

  En extra tur på linje 250 sätts in på försök från och med den 6 december på sträckan Jönköping-Bottnaryd-Strängsered. Turen går enbart på  skoldagar. Den går från Jönköpings resecentrum klockan 05.40. Från Bottnaryd går den klockan 06.05 och den kommer till Strängsered klockan 06.20. Det finns en möjlighet till byte i Torhult till linje 250 mot Ulricehamn. Denna buss kommer till Ulricehamn klockan 6:39 och går vidare som linje 200 klockan 06:40 från Ulricehamn mot Borås. Bussen är framme i Borås klockan 07:25.

  0 0
 • 12/05/07--06:55: Nya tider för tågen
 • Den 9 december ändras en del tågtider i Västsverige. Det gäller linjerna Göteborg-Karlstad, Göteborg-Vänersborg och Göteborg-Oslo. Det är endast små justeringar.
  Från den 5 januari byts sedan alla tågtidtabeller ut.
  Redan idag finns de nya tidtabellerna här på hemsidan. Klicka på länken nedan, välj trafikslag "Tåg" och klicka i "Kommande tidtabeller" innan du trycker på "Sök". 

  0 0

  Varje torsdag kör vi speciella turer från Södra torget i Borås till Brämhults kyrkogård och till S:t Sigfrids griftegård. Om du vill åka med måste du ringa och beställa turen två timmar i förväg.
   

  0 0

  Lite förändrade tidtabeller, nya laddningar för dig som reser i Göteborgsområdet, lägre pris för ungdomar, förändrad giltighet för Flerkommunladdningen, fria resor under lågtrafiktid för Göteborgare över 65 år och förändrade priser. Det är några av Västtrafiks nyheter i början av januari. Klicka på länkarna för att läsa om de olika nyheterna:

  0 0

  Det har tyvärr blivit ett fel i den broschyr, Vad kostar resan, som just getts ut och som handlar om våra priser och färdbevis. Det står att Kommunladdning Bengtsfors kan användas för resor mellan Bengtsfors och Årjäng. Detta är fel. Korrekt är att Flerkommun+ är den laddning som behövs för resa mellan Bengtsfors och Årjäng.

  0 0

  Västtrafik har nu den största resandeökningen någonsin. Under januari till och med november förra året har det gjorts 26 000 fler resor per dag jämfört med 2006.
  – Att fler och fler väljer att resa med oss är det bästa betyg vi kan få, säger Västtrafiks vd Håkan Bergqvist.

older | 1 | 2 | (Page 3) | 4 | 5 | .... | 17 | newer