Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


older | 1 | .... | 11 | 12 | (Page 13) | 14 | 15 | .... | 17 | newer

  0 0

  I mars gav Västtrafik en skriftlig varning till bussbolaget Veolia på grund av kvalitetsbrister i busstrafiken i västra Göteborg. Veolia fick 30 dagar på sig att åtgärda bristerna. En kvalitetsrevision som Västtrafik gjort visar nu att många av problemen rättats till.

  För att säkerställa att kvaliteten bibehålls genomförs en ny kvalitetsrevision i höst.


  0 0

  Från 1 juni 2011 får du som bor i Härryda kommun och fyllt 65 år resa gratis inom Härryda kommun. För att kunna resa behöver du bara ett personligt Västtrafikkort och din legitimation.


  0 0

  Från 1 juni 2011 kan du inte längre köpa biljett ombord på Öresundstågen om du stiger på i Skåne eller Danmark. Biljetten måste därför köpas innan du går ombord och det gör du enklast i biljettautomaterna på tågstationerna eller hos Skånetrafikens/DSB:s kundcenter eller serviceombud.

  I automaterna betalar du smidigast med din reskassa eller med bank-/kreditkort. Du kan också ladda din reskassa där.


  0 0

  När Västtågen hade premiär förra året sänkte vi tillfälligt priset på enkelbiljetter och sedan dess har det varit lika billigt att resa med enkelbiljett som med kontoladdning. Men den 19 juni tar introduktionsrabatten slut och priserna återgår till det normala. Framöver blir det därför billigare att resa med kontoladdning, som behåller samma låga pris.

  Samtidigt gör vi det lättare att köpa enkelbiljetter till Västtågen. Från och med den 19 juni kan du köpa dem direkt i Reseplaneraren på vasttrafik.se, i samtliga Västtrafikbutiker och på våra försäljningsställen. Det går även i fortsättningen bra att köpa sin enkelbiljett ombord på tåget.


  0 0

  Under perioden 13 juni till 21 augusti är järnvägstrafiken avstängd mellan Göteborg och Trollhättan på grund av arbeten med det nya dubbelspåret.


  0 0

  Inför starten av ny trafik i samband med tidtabellsskifte den 19 juni har Västtrafik lovat nya bussar i stora delar av trafiken i Ulricehamn och Mark. Tyvärr har inte bussleverantören lyckats få fram alla bussar i utlovad tid. 

  Det gäller bussar som ska gå i stadstrafiken i Ulricehamn och Mark. Totalt fem bussar, två i Ulricehamn och tre i Mark. Leveransen av de nya bussarna väntas inom sex till åtta veckor. Under tiden körs trafiken med ”vikariebussar”. Som resenär kan du se det genom att de bussarna har en dekal på sidan av bussen där det står ”Vikariebuss i väntan på ny buss”.


  0 0

  Allt som behövs är ett bankkort och en mobiltelefon. När du hittat din resa i Reseplaneraren köper du biljetten direkt och betalar med ditt bankkort. Tjugo minuter innan resan skickar vi ett sms med din biljett. Enkelt och praktiskt. Det går att köpa biljett för de resor där Västtrafiks enkelbiljettspriser gäller.

  Enkelbiljetterna via Reseplaneraren är också ett bra sätt att köpa biljett åt någon som du vill hjälpa en bit på vägen. Vilket mobilnummer vi ska skicka biljetten till är det du som bestämmer.


  0 0

  I sommar gör vi flera lång- och kortsiktiga förändringar i trafiken runt om i regionen.

  Flest och störst förändringar sker den 19 juni, då särskilda sommartidtabeller börjar gälla för alla spårvagnar och många busslinjer i Göteborg samt stadstrafiken i Borås, Skövde, Trollhättan och Vänersborg.

  Samtidigt introducerar vi också flera långsiktiga nyheter i Sjuhärad och Göteborgsregionen.

  Även i Göteborgs stad är det mycket på gång i sommar. Flera linjer får annorlunda körvägar och många är indragna under hela eller delar av sommaren.

  Här sker sommarens trafikförändringar:
  Göteborgs stad
  Göteborgsregionen
  Sjuhärad


  0 0

  Funderar du på att titta på Läckö slottsopera i sommar? Visste du att du kan åka kollektivt?
  Fler bussturer är insatta till Läckö Slott och Spiken i sommar. De nya turerna på linje 133 från Lidköping till Spiken och Läckö börjar köra den 19 juni.


  0 0
 • 06/16/11--01:13: Prisnyheter från 19 juni
 • Västtrafiks styrelse har beslutat att inte genomföra någon generell prisjustering 2011. Däremot sänker vi priserna på våra enkelbiljetter till samma prisnivå som för sms-biljetter så att alla enkelbiljetter får samma pris oavsett hur du som kund köper din enkelbiljett. Samtidigt avrundas vissa sms-priser. Syftet med prisförändringarna är att förenkla i vårt sortiment och vår prisstruktur genom att utjämna de skillnader som idag finns vid köp av enkelbiljetter.

  Samma datum kommer introduktionskampanjen på enkelbiljetter vid resa med Västtågen och 100-linjerna till sitt slut. Andra nyheter är en ny sms-biljett för Göteborg +++ området och sänkt pris för Borås kommunladdning.

  Dessutom sänks enkelbiljettspriset och kontoladdningspriset för tätortszonen Trollhättan/Vänersborg till samma nivå som övriga tätortszoner.


  0 0

  Från årsskiftet erbjuds alla Göteborgare som är 65 år eller äldre att få åka gratis med Västtrafik inom Göteborgs stad. Det är trafiknämnden i Göteborg som föreslår detta och det är Göteborgs stad som betalar för resorna till Västtrafik.
  Västtrafik fattar beslut om regler med mera några dagar före jul men redan nu kan vi berätta vilka regler som föreslås.

  0 0

  Du som bor i Lysekils kommun och har fyllt 75 år kan från och med 1 juli resa gratis med Västtrafiks linjer inom Lysekils kommun. Det enda som behövs är legitimation och ett personligt Västtrafikkort.


  0 0

  Den 19 juni tog vi bort Borås tätortsladdning ur vårt sortiment eftersom vi då sänkte priset för att resa i hela Borås kommun till samma nivå som för resa i tätorten. Då vi vill göra övergången så enkel och smidig som möjligt för dig som redan köpt eller reser med tätortsladdningen, kan du nu resa i hela Borås kommun med din tätortsladdning.


  0 0

  Veolia Transport blir ny operatör för Öresundstågen från och med årsskiftet och ett år framåt, då DSBFirst på grund av sitt ekonominska läge lämnar över trafiken.

  Västtrafik är en av Öresundstågens delägare,  men Västtågen och Västtrafiks pendeltåg kommer inte att påverkas av operatörsbytet.


  0 0

  Under den gångna helgen har det varit stora störningar i tågtrafiken i Västsverige, beroende på en planeringsmiss av DSB First Väst, som kör region- och pendeltåg på uppdrag av Västtrafik. Från Västtrafiks sida ser man det inträffade som oacceptabelt.

  – Vi är besvikna och förbannade över att våra kunder ska behöva lida på grund av DSB:s oförmåga. Att man dessutom inte informerar oss om problemen är bedrövligt. Vi har ett tydligt avtal med dem, och de ska leverera trafik. Personalplanering ingår i deras kärnverksamhet, och att inte kunna utföra det vittnar om stora brister, säger Västtrafiks vd Lars Backström.


  0 0
 • 07/12/11--04:21: Fria resor för 65+ i Borås
 • Från och med 1 juli 2011 får alla som fyllt 65 år och bor i Borås kommun åka fritt med kollektivtrafiken inom Borås kommun. Det enda som behövs är legitimation och ett personligt Västtrafikkort.

  Om du ännu inte fått ditt Västtrafikkort, kan du åka på din legitimation fram till och med söndagen den 31 juli. Korten är på väg.


  0 0

  Det har tyvärr blivit ett antal fel i tidtabellsboken för Öckerö, som gäller från 19 juni. Tiderna stämmer inte med hur bussarna går.

  För att kontrollera hur just din buss går rekommenderar vi att du använder reseplaneraren, i orange rutan här till höger, och söker din resa. Den har de rätta tiderna.

  Vi beklagar att det blivit fel.


  0 0

  Nu finns Västtrafiks reseplanerare som en officiell Android-app. Den stora nyheten i appen är att den har inbyggd realtid. Om det finns en försening som Västtrafik känner till så ser du direkt i resvägsförslaget den nya förväntade avgångstiden.

  Och skulle förseningen vara så stor att den påverkar kommande byten, eller om en tur är inställd, så föreslår reseplaneraren alternativ.

  Samtidigt har vi också släppt en ny app för iPhone med samma funktioner.


  0 0

  För att Lila Express ska hålla tiden bättre delas linjen från den 21 augusti i två delar vid Nils Ericson Terminalen. Resenärer som vill fortsätta resan därifrån får kliva av och byta buss.

  Förändringen gäller alla turer som anländer före klockan 18.15 på vardagar, övriga tider kör bussarna hela linjesträckan. Mellan Göteborg och Älvängen justerar vi även bussarnas beräknade körtid.
  Som vanligt hittar du din resa med Reseplaneraren.


  0 0

  Från och med söndagen den 21 augusti går vi tillbaka till vintertidtabell.

  Kolla dina tider med Reseplaneraren här till höger eller ladda ner din tabell här.


older | 1 | .... | 11 | 12 | (Page 13) | 14 | 15 | .... | 17 | newer