Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


older | 1 | .... | 10 | 11 | (Page 12) | 13 | 14 | .... | 17 | newer

  0 0

  Nu blir det lättare att resa mellan Borås, Bollebygd och Göteborg. Linje 101 får sex nya turer varje vardag från och med den 7 mars.

  Det kommer inte att tryckas upp några nya tidtabeller, men alla nya turer finns med här.
  De extra turerna på linje 101 är en snabb men tillfällig satsning mot bakgrund av synpunkter från boende i Bollebygd. En mer långsiktig lösning kommer i samband med Västtrafiks stora tidtabellsskifte den 19 juni.


  0 0

  Västtrafiks ledsagarservice utökas med 38 platser till totalt 65 platser. Ledsagarservice är till för personer som behöver hjälp att byta mellan olika färdmedel eller linjer. Det innebär att en ledsagare möter vid bussen, spårvagnen eller tåget och följer resenären till nästa anslutning för vidare resa.


  0 0

  Under januari 2011 ökade resandet med 45 000 resor per dag vilket innebär en resandeökning med 7,7 procent jämfört med samma månad förra året.

  – Det känns väldigt positivt, ökat resande är vårt största och främsta mål. Däremot brister vi när det gäller leveranskvaliteten. Våra resenärer kräver hela och rena fordon i tid, störningsinformation före och under resan och fungerande biljettsystem och kortläsare. Har vi fokus på något annat så har vi fel fokus, säger Lars Backström, vd på Västtrafik.


  0 0

  Sedan flera år har det varit möjligt att gå på genom alla dörrar på spårvagnar och stombussar. Men från och med den 14 mars gäller detta samtliga bussar i Göteborgs stadstrafik.


  0 0

  Västtrafik kommer att ge Veolia Transport en skriftlig varning för de uppenbara kvalitetsbrister som finns i busstrafiken i Västra Göteborg. Veolia Transport har därefter 30 dagar på sig att åtgärda bristerna.

  Om kvalitetsbristerna inte åtgärdas på ett tillfredsställande sätt är nästa steg en uppsägning av avtalet.


  0 0

  Äntligen har isen släppts sitt grepp om södra skärgården. Därför kan vi nu återgå till ordinarie tidtabeller för båtarna och Ö-snabben.

  Från och med måndag 21 mars gäller den ordinarie tidtabellen.


  0 0

  Måndagen den 28 mars startar helt nya linje 501som kör från Uddared via Skulltorp, Oluff Nilssons väg och Göteborgs centralstation till Lindholmen. Linjen kör fyra gånger i timmen på vardagar mellan klockan 06.30 och 08.30.


  0 0

  Nu finns det en ny samlingstidtabell för alla naturintresserade i Göteborgsområdet. Tidtabellen visar turer mellan Göteborg Central och Hornborgasjön och gör det enklare att resa kollektivt till tranorna. Väl framme i Falköping byter man till buss som stannar vid hållplatsen med det passande namnet Trandansen.

  "Trantidtabellen" är ett samarbete mellan Västtrafik och Paraply Fågelvägen ekonomisk förening.


  0 0

  Nu kan du resa tryggt och säkert mellan Trollhättan och Grästorp även nattetid. Från och med 1 april får busslinje 640 nya turer på fredags- och lördagskvällar. En god nyhet för dig som är sent ute.

  Hitta din resa med Reseplaneraren eller ladda ner den nya tidtabellen för linje 640 här.


  0 0

  Den 28 mars får linje 183, Älvsnabbare, fler turer mellan Rosenlund och Lindholmspiren.

  Du hittar den nya tidtabellen på färjans hållplatser samt här.


  0 0

  Från och med 4 april gör vi flera förbättringar i Borås stadstrafik. Störst blir skillnaden på linje 4 som får direktförbindelse med centrum och trafik på kvällar, helger och nätter.

  Samtidigt passar vi på att ge linje 2 och 5 bättre tidtabeller.


  0 0

  Resenärer som åker med Gränspendeln kan från och med 1 april endast betala med bankkort ombord på bussen. Samtidigt blir det möjligt att resa med Västtrafiks enkelbiljetter och kontoladdning över landsgränsen till Halden med Västtrafiks fordon.

  • Kontoladdning kommer att kunna köpas ombord av föraren.
  • Områdesladdningarna är fortfarande giltiga Strömstad–Halden ihop med giltigt kvitto, Flerkommun samt norska Periodkortet 30 dagar.
  • Norska verdikortet (motsvarar kontoladdning på Västtrafikkortet) kommer att vara giltigt på den norska sidan.


  0 0

  När din period går ut eller saldot blir mindre än 0 kronor laddas ditt kort om automatiskt nästa gång du använder det. Med Autoladda har du alltid pengar eller en giltig period på ditt kort.

  Du får tillgång till Autoladda genom att registrera ditt kort på Mina sidor.


  0 0

  Tisdagen den 29 mars inleddes arbetet i det Västsvenska paketet under medverkan av infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd tillsammans med representanter för de organisationer som står bakom satsningen.
  Nu är Västsvenska paketet inlett
  Se filmer från invigningen på Trafikverkets hemsida


  0 0

  Den 18 april tar Nettbuss över all trafik på linje 290, som kör mellan Öckerö och Göteborg. Veolia har i dag avtal att köra delar av linjen fram till 19 juni, men kommer enligt en överenskommelse att lämna över uppdraget lite tidigare. Det ger Veolia bättre möjligheter att lösa de problem som finns inom Västeravtalet.


  0 0

  Från och med den 1 april tar Västtrafik över störningsinformationen som tidigare hanterats av Göteborgs stad. Det betyder effektivare service, bättre trafiksamordning och längre öppettider hos Västtrafiks kundservice.


  0 0

  Från och med den 20 april är det gratis att korsa älven med linje 183, Älvsnabbare, som kör mellan Rosenlund och Lindholmspiren. Sedan slutet av mars går linjen också oftare än tidigare och har därför fått en ny tidtabell, som du hittar här.

  Ordinarie taxa fortsätter att gälla på linje 180, Älvsnabben.


  0 0

  Resandet med Västtrafik har ökat rejält under första kvartalet. Totalt gjordes över 61 miljoner resor med Västtrafik under perioden.

  - Vi är inne i en positiv resandetrend och det finns flera förklaringar till det. Vi har ett förbättrat konjunkturläge, men framför allt har vi gjort flera framgångsrika trafiksatsningar, säger Lars Backström, vd på Västtrafik.


  0 0

  Nu gör vi en omstart på försöket ”Pendelparkering med Västtrafikkort” vid Torslandakrysset. Försöket genomförs på pendelparkeringen Gamla flygplatsvägen - Pilotvägen där 35 platser ingår i försöket. Infart genom bommen sker från Pilotvägen.

  Pendelparkeringen är avgiftsfri, och det enda som behövs för att få tillträde är ett Västtrafikkort med en giltig områdesladdning, där Torslanda ingår.


  0 0

  Från den 1 maj bör du ha ditt kontantkort registrerat hos din mobiloperatör om du vill köpa sms-biljetter från Västtrafik. Anledningen är att en ny betaltjänstlag träder i kraft.


older | 1 | .... | 10 | 11 | (Page 12) | 13 | 14 | .... | 17 | newer