Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


older | 1 | .... | 8 | 9 | (Page 10) | 11 | 12 | .... | 17 | newer

  0 0

  Från den 1 februari gäller inte längre hundrakortet som färdbevis. Du som tidigare åkt med hundrakortet kan i första hand välja Västtrafikkortet med kontoladdning.

  Andra alternativ är enkelbiljett, sms-biljett samt den femresorsladdning som vi börjar sälja 1 februari.


  0 0

  Ska du resa inom en zon? Över zongräns? Funderar du på hur du kan kombinera en områdesladdning med kontoladdning? Och hur går det till att göra en gruppresa? Vad kostar det och hur beräknas priset?

  På våra informationssidor om kontoladdningen får du svar på alla dina frågor.


  0 0

  Nu funkar sms-biljetter i alla större tätorter i Västra Götaland och i en mycket större del av Göteborg. Sms-biljett är ett perfekt alternativ för dig som inte åker kollektivt så ofta. Det enda du behöver för att åka med är ju en mobiltelefon och en sms-kod.


  0 0

  Från den 1 april kan den som köper flygbussbiljett vid Landvetter eller Göteborg City Airport även resa vidare kostnadsfritt med andra bussar, spårvagnar, tåg och båtar i Göteborg eller Borås.

  De nya biljetterna "Välkommen till Göteborg" samt "Välkommen till Borås" ger resenären möjlighet att fortsätta sin resa efter att han/hon kliver av flygbussen. Biljetten gäller i 90 minuter från det att resenären köper biljetten av flyggbussens förare.


  0 0

  Från den 1 april kan du som är över 65 år och bor i Ale åka gratis inom kommunen under lågtrafik. För att få göra detta krävs dock att du fått ett Västtrafikkort. Västtrafik erbjuder detta på uppdrag av Ale kommun som betalar.


  0 0

  Dessutom har stadsbussarna nu automatiska hållplatsutrop

  Nu finns det realtid för stadsbussarna i SkövdeSedan några dagar tillbaka kan vi ge realtidsinformation för stadsbussarna i Skövde. Det innebär att du kan få veta när en buss beräknas komma till en viss hållplats. Dessutom innebär detta att vi ombord på bussarna har automatiska hållplatsutrop som i god tid innan en hållplats ropar ut hållplatsnamnet.

  Systemet för detta finns sedan tidigare i Göteborg och Borås och Skövde är tredje plats som får det. Efter att du letat upp din hållplats ser du vilka bussar som ska gå den närmaste tiden. Om det står c:a framför en buss så är det tidtabellstid som visas. Detta gäller till exempel alla bussar som går till en hållplats i Skövde men som inte är en stadsbuss.


  0 0
 • 04/23/10--08:33: Innehållshjälp
 • 0 0

  Nu kan alla skolbarn i Göteborg få hjälp att förhandla upp månadspengen – av stjärnadvokaten Leif Silbersky. Det är helt gratis och det enda barnen behöver göra är att åka kollektivt lite oftare.

         Låter det märkligt? Se hur det funkar http://meramånadspeng.se!


  0 0

  Från och med den 20 juni får du ringa och beställa din resa på helgen på linjerna 762, 763 samt 767 i Mölndal.

  Eftersom vi haft få resenärer på helgerna på dessa linjer, så gör vi turerna anropsstyrda. Det innebär att om du beställer en resa kommer turen att köras enligt tidtabell och om ingen beställer en resa så körs inte turen.

  Genom att göra turerna anropsstyrda behöver vi inte dra in trafiken, utan kör bara när du behöver åka.


  0 0

  I sommar erbjuder Västtrafik en ny dygnsbiljett som gäller där just du vill resa.

  Biljetten, som kostar 65 eller 80 kronor, säljs mellan 1 juni och 31augusti. Den som är över 20 år får ta med sig tre skolungdomar under 20 år utan extra kostnad.

  Du visste väl att det sedan tidigare finns 1- och 3 dygnsbiljetter för Göteborgsområdet och Regionen Runt?

   


  0 0
 • 06/07/10--06:22: Sommartider i trafiken
 • Den 20 juni byter vi tidtabeller på många linjer. Här kan du se exakt vilka nyheter och förändringar som sker i ditt område.


  0 0

  Priset på femresorsladdningen sänks. Det nya priset är ungefär det samma som för att resa med kontoladdning. I Göteborg sänks till exempel vuxenpriset från 100 kronor till 83 kronor.


  0 0

  Den 20 juni tas rullstolsramper i bruk på samtliga spårvagnar med låggolv. Under den första veckan reser alla resenärer i rullstol gratis. Samtidigt samlar Västtrafik in resenärernas synpunkter på hur resorna med rullstol fungerar som ett led i arbetet med att göra kollektivtrafiken tillgänglig för alla.

  - Det är kul att se resultatet av ett långsiktigt arbete och att alla ramper nu är på plats, säger Hugo Lepik, affärsområdeschef för Göteborgs stadstrafik. Det är första gången ramperna används i full skala vilket också innebär att det till en början finns risk för en del tekniska problem. Därför ser vi första tiden som en möjlighet att ta till oss synpunkter som vi använder i vårt fortsatta arbete.


  0 0

  Blå Express på sträckan Kungsbacka-Särö-Kullavik-Nils Ericson Terminalen, delas upp på två linjer, Blå Express och 510.

  Blå Express kör mellan Kungsbacka och Nils Ericson Terminalen med passning till Kungsbackapendeln. För att ge dig en snabbare resa är hållplatserna Hovås Nedre, Hovåsskolan, Askimsbadet, Trollängen, Askims Stationsväg, och Pilegården indragna.  Du som vill resa hit kan istället välja linjerna 80, 89 och 158. Linje 80 får fler turer mellan Hovås nedre–Järntorget.

  Bussarna som kör på Blå Express är helt nya, och har bland annat AC och kameraövervakning. Tryggare och behagligare resa alltså.


  0 0
 • 07/11/10--23:04: 238 nya bussar i Göteborg
 • Västtrafiks resenärer med linje 80, 50, Blå express och drygt 70 andra linjer i Mölndal, Partille och västra Göteborg får en tryggare, bekvämare och mer miljövänlig resa när 238 nya stadsbussar sätts i trafik den 20 juni.

  Den 20 juni tar Veolia Transport över 33 busslinjer i västra Göteborg och Busslink 39 linjer främst i Partille och Mölndal och många av de gamla bussar som hittills använts i trafiken faller för åldersstrecket.


  0 0
 • 08/08/10--23:40: Med utsikt över Göteborg
 • I Göteborg med omnejd finns det många spännande utsiktsplatser att besöka. De flesta bjuder på en förträfflig vy över staden som kan ge nya perspektiv på omgivningen. Vi tipsar om några riktiga höjdare som du alla kan nå med kollektivtrafiken.


  0 0

  Reparationsarbetet på Stallbackabron är igång och för att minska köerna och ge fler möjlighet att åka kollektivt utökar Västtrafik kollektivtrafiken med två nya linjer.

  Linjerna kommer att trafikera mellan Drottningtorget i Trollhättan och Överby köpcentrum samt Vänersborg och Trollhättan.


  0 0

  Den 21 juni börjar den nya snabbåten köra i södra skärgården.

  Valö är den första av två nya snabbgående katamaraner som ska användas i Göteborgs södra skärgård. Den nya båttypen är den första i sitt slag i svensk kollektivtrafik och innebär betydligt snabbare resor. Mellan Vrångö och Saltholmen nära på halveras restiden.


  0 0

  Från och med måndagen den 27 september gäller ny tidtabell i södra skärgården i Göteborg. Detta beror på att snabbåten Rivö börjar köra på sträckan. Samtliga öar får ändrade tider på vissa turer, och även några nya turer.
  För att passa med båtarna så får även linjerna 114 och 191 nya tidtabeller.

  Ladda ner de nya tidtabellerna här på vasttrafik.se. Du kan också hämta dem på någon av våra kundservicekontor, eller söka din resa med hjälp av Reseplaneraren.


  0 0

  Den nya resetjänsten heter Hela vägen och testas i Skövde, Falköping och Mariestad. Resenären hämtas med taxi utanför dörren och körs till Resecentrum till ett lågt pris och i lagom tid för nästa buss- eller tågavgång.

  Försöket pågår från den 18 oktober till 31 maj 2011 och ska sedan utvärderas. Om det faller väl ut kan det i framtiden utvidgas till fler kommuner i Västtrafikområdet.


older | 1 | .... | 8 | 9 | (Page 10) | 11 | 12 | .... | 17 | newer